Wassen

Wassen

Voorkom wassen, in de wax zetten of polijsten van uw auto in rechtreeks zonlicht.
Begin steeds met het wassen van de bovengelegen delen (dak, motorkap, kofferbak) en werk naar beneden toe.
Spoel steeds uw spons goed uit in schoon water om vuil en grit te verwijderen.
Was de lagergelegen delen van uw auto en de velgen als laatste, met name de lagergelegen zijkanten, rondom de uitlaat, wielkasten en banden. Wees er zeker van dat u de spons zeer goed schoonmaakt alvorens u verder gaat met de rest van de lak.
Remstof is zeer beschadigend voor uw lak, dus het is een goed idee om een aparte spons te hebben (in een aparte kleur) waarmee u slechts de wielen schoonmaakt.
Schoon water is meestal alles wat u nodig heeft om uw auto te wassen. Dit kan namelijk zonder speciale autoshampoos of harde reinigingsmiddelen. Gebruik zo nu en dan een klein beetje auto3S W2 schoonmaakmiddel, flink verdund in een emmer water.

Gebruik schoonmaakmiddelen nooit onverdund op uw spons of rechtstreeks op de lak. Indien u een vlekken verwijderaar wenst te gebruiken, gebruik dan auto3S C3 op een zachte microfi ber poetsdoek.

Gebruik nooit een echte lederen zeem voor het drogen van uw auto. Deze zijn veel te ruw voor moderne laklagen en zullen de laklaag bekrassen en dof maken. Microfiber droogdoeken zoals de professionele auto3S MF2 oversized droogdoek zijn veel zachter, absorberen veel meer water en zijn daarom ook veel makkelijker in gebruik.

Schrob nooit of gebruik nooit teveel kracht wanneer u aan het drogen bent. Leg simpelweg de droogdoek op de carrosserie en trek deze naar u toe. Kleine achtergebleven druppeltjes water zullen snel verdampen en daarna een volledig veegvrije oppervlakte achterlaten.